Aquesta universitat informa transparentment sobre la protecció de les dades de l’estudiantat

Aquesta universitat informa transparentment sobre la protecció de les dades de l’estudiantat
Temps de lectura: 3 minuts

Fa uns mesos vaig escriure una sèrie d’articles que donaven algunes pautes sobre com assegurar-se que les aplicacions digitals que un centre educatiu usa són respectuoses amb aspectes relatius a la privacitat i a la seguretat de les dades tractades. Tot i que aquestes pautes eren bastant exhaustives i algunes concretes, faltava un exemple concret de com es poden aquestes recomanacions de manera pràctica.

Un exemple de bones pràctiques per informar de manera transparent sobre la privadesa de les dades a un centre educatiu la pots trobar a web de la Universitat de Michigan. Aquesta universitat ha creat ViziBLUE, una guia sobre dades personals que proporciona informació sobre la informació dels estudiants que es recull a la Universitat de Michigan, i com aquesta s’utilitza i es comparteix.

Especialment interessant em sembla l’apartat dedicat a les dades recollides durant les videoconferències. Com ja he comentat en una altra ocasió, aquestes aplicacions poden ser molt intrusives i sobretot mai cap docent ha d’obrir-hi un compte individual, cosa que sé que sí s´ha fet a Catalunya, amb el vergonyós vistiplau de l’administració.

I tu què en penses? El teu centre disposa d’una guia similar? Ets responsable d’IT i creus que et pot servir d’inspiració? Deixa els teus comentaris!

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Share this

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.