Com conduir un security check de les aplicacions usades a la teva escola (III)

Com conduir un security check de les aplicacions usades a la teva escola (III)

Temps de lectura: 3 minuts

A un post anterior vaig introduir el tema de la seguretat en les eines e-learning emprades a un centre i vaig oferir alguns exemples de preguntes i les seves respostes acceptables per garantir que l’aplicació respecta la privadesa de les dades dels usuaris. Aquest article completa el tema amb un exemple de bones pràctiques d’un servei de videoconferència.

La següent informació sobre un servei de videoconferència és un exemple d’una aplicació respectuosa amb la privadesa dels usuaris:

 • Dades personals processades:
  • nom complet,
  • identificador de reunió,
  • identificador d’usuari,
  • funció
 • Seguretat del processament: la integració de l’aplicació ha estat verificada pel departament d’IT pel que fa als riscos en les àrees de protecció de dades i seguretat de dades. S’han pres les mesures tècniques i organitzatives adequades per garantir un nivell adequat de protecció.
 • Períodes de supressió: les dades transmeses per a la implementació de la conferència web se suprimiran un cop finalitzada. Les dades de registre requerides tècnicament se suprimiran al cap de set dies.
 • Lloc de processament: el processament de dades es realitza a Alemanya.
 • Destinataris i transferències de dades personals: l’enllaç es realitza a través de l’Endpoint de l’aplicació amb un Secret associat (per seguretat). El connector no transmet dades de connexió a tercers fora de l’escola (destinataris externs). El servei està operat i administrat per … [una institució o empresa transparent i local o propera].

El tema de la seguretat i la privadesa és una qüestió fonamental si volem desenvolupar una digitalització robusta. Si un centre, i, per defecte, el Departament d’Ensenyament, no pot garantir que els serveis usats apliquen els principis descrits més amunt, vol dir que no existeix un pla de digitalització de l’educació i que ningú n’és responsable. Això és, com a mínim, frustrant. Però bàsicament, molt seriós i impropi d’un país que es considera desenvolupat.

Photo d’Allie a Unsplash
Share this

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.